Bila Waktu Post Facebook dan Instagram Yang Terbaik ?

waktu terbaik post facebook

Sama ada nak buat konten untuk bisnes atau influencer, wajib ada konten. Dan kontent tersebut mestilah ada engagement.

Nak engagement tinggi, kenalah tahu waktu post Facebook yang terbaik, ketika ramai followers anda aktif ataupun online.

Anda nak post di Facebook atau Instagram business profile, korang sebenarnya boleh pergi ke bahagian insights, dan lihat waktu active likers page dan followers korang.

Macam mana nak akses Insights Tool ini ? Pada masa saya tulis artikel ini, Facebook sudah upgrade dan Insights Tool boleh akses di sini

Baca Juga:


So boleh la buat posting ikut waktu tu. Tapi utk personal profile dan ig personal, tak boleh tengok data tu.

Generally waktu terbaik posting di fb dan ig ialah:

Pagi: 9am – 11am
Tengahari: 1pm – 3pm
Malam: 8pm – 10pm

Ikut waktu posting yang betul boleh naikkan engagement post korang tu sebab ramai orang tengah online dan aktif dlm social dalam waktu-waktu ini.



Ikuti lagi tips, perkongsian dan kisah kisah kejayaan kami di blog ini. Semoga anda terus Kaya di akaun bank dunia N Kaya di akaun bank akhirat serta sentiasa Viral sentiasa.

Whatsapp 0172055384 dan type kod ‘Nak Strategi Iklan’ untuk team kami bantu beri pencerahan idea baru ini!

Follow FB/IG: Kaya N Kaya Viral | Hj Adam Richman.
Youtube: Kaya Viral Channel

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

More To Explore

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch