Jenis Jenis Video Marketing Ramai Orang Suka!

Video Marketing apa yang terbaik yang boleh dapat engagement tinggi di Iklan Sosial Media? Mengikut pengalaman kami, ini 4 jenis video paling popular orang suka tengok.

1.Softsell Video

Video Softsell ini adalah kaedah video yang menjual secara halus. Video sebegini biasanya berbentuk drama yang menggambarkan situasi kenapa perlu audiens menggunakan produk m/perkhidmatan anda.

2. Hardsell Video

Video Hardsell ini adalah video straightforward menerangkan manfaat dan ciri ciri produk. Kebanyakannnya dalam bentuk review atau santai santai.

Video Tutorial Make-up adalah antara kaedah video yang menjadi pilihan ramai peniaga kosmetik

3. Point Of View (POV) Video

Video POV ini adalah video dari perspektif pandangan seseorang di sebalik kamera yang akan mendedahkan pengalaman dan keperluan produk/perkhidmatan anda!


Baca Juga:


4. Video Eksperimen Sosial

Video seperti ini mendedahkan reaksi dan tindakbalas masyarakat terhadap sesuatu perkara yang boleh membuktikan Wow value produk secara lebih real.

Ikuti lagi tips, perkongsian dan kisah kisah kejayaan kami di blog ini. Semoga anda terus Kaya di akaun bank dunia N Kaya di akaun bank akhirat serta sentiasa Viral sentiasa. Siapakah Kaya N Kaya Viral ? Baca sini.

Whatsapp 0172055384 dan type kod ‘Nak Strategi Iklan’ untuk team kami bantu beri pencerahan idea baru ini!

Follow FB/IG: Kaya N Kaya Viral | Hj Adam Richman.
Youtube: Kaya Viral Channel

Share This Post

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch