Bagaimanakah caranya nak dapat likes dan shares yang banyak di Facebook tanpa pakai ads atau iklan berbayar?

cara dapat like banyak di fb malaysia

Memang boleh bina engagement like yang banyak di setiap posting Facebook anda tanpa buat ads. Tapi senang tak caranya ? Tak. Perlu rajin menulis, mengkaji.

So mcm mana caranya ?
Ada beberapa cara…

1. Mula dengan sharing di profile. Jangan guna fb page. Fb page organik reach rendah berbanding profile. Dekat profil FB atau ig personal, kita mmg dah ada ramai kawan-kawan yg kenal kita yang akan like, komen dan share post kita.


Baca Juga:


2. Hasilkan konten-konten yg terbukti membawa engagement tinggi. No.1 ofcourse la apabila post tu menunjukkan materialistic things, senang citer, tunjuk kekayaan. Posing depan Kereta mewah, rumah besar, barangan2 jenama mahal dan sbginya.

3. Hasilkan posting yang related dengan isu viral terkini. Contoh skrg ada isi kes Ustaz Ebit lew, buat la satu video atau posting bertulis bg pandangan anda terhadap isu tu.

4. Cipta skyscraper content. Ok apa maksudnya ni ? Maknanya, buat posting bertulis panjanh lebar tentang satu-satu topik dari A sampai Z. Share 100% apa yang anda tahu, atau yang anda dah kaji secara keseluruhan.

Orang suka content yang panjang lebar, kalau konten tersebut betul-betul sangat detailed dan boleh jawab semua soalan diorang dalam satu artikel. So cuba la creatr skyscraper konten dan post di fb dan ig korang.

5. Tips terakhir ialah, rajin-rajin lah like, komen dan share posting kawan-kawan yg lalu di newsfeed, barulah diorang datang like korang balik. Hehe!


Ikuti lagi tips, perkongsian dan kisah kisah kejayaan kami di blog ini. Semoga anda terus Kaya di akaun bank dunia N Kaya di akaun bank akhirat serta sentiasa Viral sentiasa.

Whatsapp 0172055384 dan type kod ‘Nak Strategi Iklan’ untuk team kami bantu beri pencerahan idea baru ini!

Follow FB/IG: Kaya N Kaya Viral | Hj Adam Richman.
Youtube: Kaya Viral Channel

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

More To Explore

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch